FOTOGRAFIES NARRADES, Núm. 1 (Adolf Fassbender, 1935)

 


FOTOGRAFIES NARRADES, Núm. 1

ph. Adolf Fassbender, 1935.

L’Enriqueta està tan nerviosa que no ha gosat aixoplugar-se durant el darrer aiguat per por a perdre la que ella considera que és la seva darrera oportunitat. Tot i tenir una edat, es penedeix d’haver mentit la seva anciana mare i haver-se gastat tants diners en uns botins blancs a joc amb aquest barret tan car que ara, moll i aixafat, no tan sols no llueix gens, sinó que li sembla del tot ridícul. Pateix per si aquesta desastrosa fila ha pogut espantar la seva cita i, aprofitant la pluja que li llisca cara avall, plora dissimuladament mentre resa per veure’l aparèixer en qualsevol moment i tenir l’oportunitat de viure una apassionada història d’amor com aquelles que tant li agrada llegir.
El Doctor Müller, aprofitant el vent que encara bufa, inclina el cap per amagar-se sota l’ala del barret i així esquivar el seguit de consultes encadenades que li fa la senyora Muck cada cop que es creuen. Ja no sap com dir-li que, si vol acabar amb el pit carregat i les eternes estossegades, tan sols li cal deixar de fumar.
El venedor de tabac s’ha de mossegar la llengua i tenir paciència perquè la senyora Muck, la seva clienta, fa exactament la mateixa comèdia de cada dia: demanar el preu de totes i cadascuna de les marques de tabac, per acabar comprant el de sempre. Si no fos perquè no li sobra cap client...
Frau Holle, la pacient institutriu de la consentida Hanna, porta la nena de la mà i aviva el pas per no fer tard a la classe de piano; la mestressa no ha permès que sortissin sota la pluja i, per molt paraigua que portessin, les ha fet esperar fins que ha escampat del tot. Li tocarà tornar a encaixar l’esbroncada d’aquell professor tan malcarat, però tan ben plantat.


abril, 2024.

Comentaris