La trattoria
La
trattoria
Fa
molts anys, hi havia dos joves amics que estudiaven art plegats. Un
d'ells, a més, treballava en una mena de trattoria on contínuament
feia noves propostes, tant
culinàries
com tècniques, al seu vell amo. Les seves innovadores idees no
acostumaven a tenir massa bona acollida entre la clientela que en
feia mofa, però la tossuderia i l'entusiasme que el jove posava en
tot allò que feia, a poc a poc, els va anar captivant fins al punt
de fer-los anar canviant d'hàbits. El seu amic era el més satisfet
de tots els clients, cada proposta li semblava millor que l'anterior
i donava suport absolut als nous menús, cada cop més sans i
equilibrats. Mai deixava de tastar els nous plats ni els nous invents
del seu company. En aquesta mena de tracte tots dos hi sortien
guanyant, l'un amb la panxa contenta i l'altre sentia recolzades
totes les seves tesis davant l'amo i els clients.
Una
nit el vell local va patir un incendi terrible. L'amo, totalment
abatut, no es va veure amb cor de refer el negoci per molt que els
seus dos joves amics hi insistissin. Aquell lloc tan especial també
havia arribat a formar part de la vida dels dos joves estudiants.
Tant
és
així, que l'amo, rendint-se a la situació i en veure com d'afectats
n'estaven, els va proposar de llogar-los el local a molt bon preu
perquè ells mateixos se'n fessin càrrec i posessin en pràctica la
seva nova manera de fer cuina.
El
local estava molt malmès, amb prou feina hi havien
quedat
dempeus les parets mestres, però la il·lusió d'aquells dos joves
amics va fer que en sorgís un restaurant original i modern. L'amo
els va fer costat en tot moment. La falta de pressupost no els va
suposar un gran problema, eren
gent
amb bones idees. De la cuina se'n van salvar força coses i enlloc de
parets van separar les estances del local amb pintures seves fetes
sobre llenços que van anar a buscar a l'acadèmia. Al cap de poc es
va inaugurar el restaurant més especial que aquella ciutat hauria de
veure mai, la llum de les espelmes il·luminava unes grans pintures
que separaven els diferents espais i la cuina comptava amb els estris
i maquinària més avançats.
Aquella
ciutat era Florència, aquells dos joves es deien Leonardo da Vinci i
Sandro Botticelli i el seu nou projecte va ser tot un fracàs.
Joanra
Canosa, 1 de novembre del 2019.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada